DOUAZECI de efecte adverse uimitoare ale practicarii iubirii de sine

In: Lectii de viata, Stima de Sine

dragoste de sineDragostea de sine nu este sinonima cu narcisismul. Nu are nicio legatura cu “eu, eu, eu”. Nu are nicio legatura cu lupta cu cei din jurul nostru pentru a ne exprima si a obtine ceea ce dorim. Putem privi iubirea de sine ca fiind privirea pe care ne-o acordam noua insine, privire care pleaca din ochii unei mame iubitoarea, a unui Dumnezeu iubitor. Dragostea de sine, are legatura directa cu insusirea si acceptarea puterii personale si actionarea dintr-un loc de bunatate fata de noi insine.

Iata douazeci de motive pentru care iubirea de sine este importanta si efectele pe care le aceasta asupra noastra, potrivit celor de la mindbodygreen:

Atunci cand ne iubim pe noi insine:

20. Trecem de la insuficienta la abundenta in fiecare aspect al vietii noastre fara a fi nevoie sa ne luptam sau sa ne straduim pentru a o obtine. Abundenta reprezinta o stare de spirit.

19. Emanam stralucire in jurul nostru fara sa ne straduim sa facem ceva in aceasta privinta.

18. Devenim constienti de gandurile noastre si de modul in care reactionam atunci cand acestea ne trec prin minte.

17. Ne simtim in siguranta deoarece stim ca vom fi tot timpul aici pentru noi.

16. Permitem dezvoltarii personale sa-si urmeze procesul natural. Precum un copac care  se dezvolta si care ofera umbra si hrana unui infinit numar de oameni. Cu cat ne dezvoltam mai mult, cu atat raspandim mai multa bucurie si dragoste in jurul nostru.

15. Gasim in interiorul nostru curajul de a imbratisa esecul doarece stim ca acesta nu este decat un pas mai aproape de dezvoltarea noastra si realizam faptul ca importanta noastra nu depinde de ceea ce producem.

14. Atragem armonie, pace, spatiu si relatii semnificative in viata noastra.

13. Acceptam realitatea in loc sa invinovatim si sa luptam impotriva ei, deoarece stim ca dragostea se afla in fiecare colt al vietii noastre.

12. Dam nastere creativitatii, inspiratiei si deschiderii.

11. Eliminam conceptul de concurenta si obiceiul de a ne compara cu ceilalti. Prin urmare, vom fi intotdeauna suficienti.

10. Actiunile noastre nu mai sunt conduse de frica, deoarece realizam ca dragostea este cea mai mare dintre toate puterile. Atunci cand alegem dragoste in loc de frica, ne eliberam de stresul de zi cu zi.

9. Nu simtim nevoia sa ne dovedim valarea si capacitatile in fata celorlalte persoane deoarece stim ca suntem suficienti.

8. Ne acordam permisiunea de a fi oameni. Acceptam greselile si esecurile si invitam vulnerabilitatea in vietile noastre.

7. Cu cat ne privim pe noi mai mult prin prisma dragostei de sine, cu atat practicam mai mult dragostea si acceptarea fata de celelalte persoane. Eliminam gandurile negative din realitatea noastra si invatam sa iubim ceea ce este.

6. Ne acordam permisiunea sa fim noi insine in lume si sa ne urmam propriul nostru scop.

5. Eliminam sentimentul de singuratate din viata noastra si imbratisem sentimentul de unitate cu lumea din jurul nostru.

4. Devenim responsabili pentru vietile noastre. Recunoastem faptul ca noi insine suntem sursa fericirii. Noi suntem sursa  puterii de a ne schimba viitorul, cariera, relatiile cu cei din jurul nostru, pasiunile, gradul de autenticitate si multe altele.

3. Ne simtim impacati. Ne acceptam pe noi insine, calitati si defecte, neconditionat.

2. Simtim, auzim si credem cu tarie in puterea noastra. Nu conteaza ce cred sau ce spun ceilalti despre noi insine. Ceea ce conteaza este modul in care ne simtim cu noi insine.

1. Lasam sentimentele precum vina, rusinea si furia sa se dizolve. Invitam in viata noastra responsabilitatea, creativitatea si puterea.

Loading...

Din aceleasi ganduri...

Cele mai eficiente 13 stabilizatoare naturale de d... Stabilizatoarele naturale de dispozitie sunt folosite in general in cazul tratamentului schimbarilor de dispozitie. Din acest punct de vedere, nu numa...
MACA: istoria si beneficiile acestei radacini minu... Majoritatea dintre noi ne aflam intr-o cautare continua a unei surse puternice de energie pentru a ne recapata vitalitatea. Pentru o parte dintre noi ...
Varza Kale si beneficiile acestei legume minune as... Kale (Brassica Oleracea) este o leguma cu frunze verzi, inrudita cu varza si cu broccoli, cu toate ca aspectul acesteia este asemanator cu cel al sala...
Cand vei inceta sa te mai judeci pe tine insuti? A... Cand vei inceta sa-i mai judeci pe cei din jurul tau vei inceta sa te mai judeci pe tine insuti. Oameni privind si analizand alti oameni, acesta pa...
De ce adolescentii cu un IQ ridicat sunt mai supus... Oamenii, in special adolescentii cu un nivel ridicat de inteligenta sunt mai tentati de mirajul drogurilor spre deosebire de persoanele care au un niv...
50 de metode prin care iti poti stimula inteligent... Creierul uman este extrem de maleabil: are capacitatea de a crea noi canale neuronale si poate produce noi celule. Iata 50 de modalitati prin care-l p...
Loading...
REVINO IN TOP

Share Page

Close