ZECE lectii pe care le poti aplica in relatiile cu persoanele dificile din viata ta

In: Lectii de viata, Relatii

In viata fiecaruia dintre noi, din cand in cand isi face aparitia o situatie in care suntem nevoiti sa ne petrecem timpul in compania unei persoane al carei comportament este unul foarte dificil. Spunem „comportament” pentru ca este necesar sa facem o distinctie clara intre persoana respectiva si comportamentul acesteia. De cele mai multe ori astfel de persoane au nevoie doar de o imbratisare si acesta este modul lor de a o cere. Indiferent ca este vorba de un vecin, de un coleg de la serviciu sau cu propriul tau copil, sarcina ta devine una extrem de dificila.

Iata cum te poti comporta cu oamenii dificili din viata ta:

10. Intrerupe obiceiul

06

Oamenii adesea actioneaza in concordanta cu vechile lor tipare mental-emotinale. Reactioneaza tot timpul si adesea reactioneaza datorita povestii pe care o tot deruleaza continuu in mintea lor. Cu siguranta te-ai certat la un moment dat cu o persoana apropiata care aduce ca argument greselile trecutului tau. Atunci cand ai de-a face cu o astfel de situatie, poti devia discutia intreband persoana respectiva o intrebare care nu are nicio legatura cu subiectul de discutie pe care-l purtati mai devreme. Acest procedeu, pe cat este de simplu, pe atat este de eficient.
9. Calmeaza situatia

03

Evita sa-i alimentezi celeilalte persoane negativitatea. Raspunsurile si e-mail-urile lungi pot degenera intr-o situatie delicata. Nu le atrage atentia persoanelor cu care stai de vorba asupra comportamentului lor cu o replica extraordinar de bogata si de elaborata, calmeaza-te si asculta-i. Persoana nu o sa fie defensiva si se va simti inteleasa.
8. Creaza o conexiune

08

Uneori poti sa schimbi subiectul si poti sa fi de acord cu persoana respectiva asupra unui aspect total diferit de ceea ce dezbateati mai devreme pentru a crea o mica conexiune. Chiar si o conexiune negativa ar putea fi eficienta in aceste situatii, dar ai grija sa nu creezi un obicei din conexiunile negative.

7. Foloseste influenta strategica

07

Afla ce persoane o pot influenta pe aceasta persoana si observa daca acestea te pot ajuta intr-o anumita privinta. Gandeste-te ca ai multe rute care te pot conduce acolo unde vrei tu sa ajungi.
6. Lectia mare

02

In majoritatea timpului, exista o lectie de viata mai mare si mult mai importanta dincolo de situatie dificila prin care treci in acele momente in care persoana respectiva nu se comporta intr-un mod adecvat. Situatia iti poate arata cum poti sa-ti imbunatatesti aptitudinile sociale si te poti cunoate mult mai bine pe tine insuti.
5. Cunoaste-ti asteptarile

01

Inainte de a comunica, opreste-te si gandeste-te cum vrei sa te simti ca rezultat al acestei interactiuni. De asemenea, trebuie sa intelegi ca ai nevoie de o anumita flexibilitate pentru a trece foarte elegant peste astfel de situatii.
4. Asculta

05

Noi comunicam prin limbajul corporal mult mai mult decat o facem prin intermediul limbajului verbal. Cand asculti, da din cap usor in semn ca intelegi cealalta persoana si nu o intrerupe.
3. Nu rezista

02

Lucrurile carora le rezisti, persista. Oamenii au tendinta sa-ti reziste tie mai mult atunci cand tu le rezisti lor. Petrece o perioada de timp incercand sa intelegi cealalta persoana, intreaba-le anumite aspecte pentru a le intelege cu adevarat punctul de vedere si da din cap in semn ca ai inteles.
2. Gandeste ca ei

02

Imagineaza-ti ca te afli in locul lor pentru o secunda. Ce isi doresc acestia? Daca te-ai afla in situatia acestora, cum te-ai simti? Acest simplu pont te va ajuta foarte mult pentru ca majoritatea persoanelor vad situatiile si lumea din jurul lor dintr-un singur punct de vedere, cel al lor. Este foarte important sa-ti poti schimba perspectiva.
1. Valideaza

06

Vei fi surprins cand vei vedea ce poate face aceasta simpla actiune. Unul dintre motivele pentru care oamenii rezista realitatii din jurul lor este acela ca nu se simt intelesi sau auziti. Validandu-i si ascultandu-i o sa faca o mare diferenta in ceea ce priveste relatia ta cu persoana respectiva.

 

 

 

Sursa

Loading...

Din aceleasi ganduri...

Unul dintre cele mai mari secrete ale umanitatii &... Oamenii au fost haraziti de divinitate cu o anume parte a creierului, cunoscuta sub numele de glanda pineala sau cunoscuta sub numele de cel de-al tre...
DOUAZECI SI UNA de intrebari care te vor ajuta sa-... Din ce in ce mai multi oameni din jurul nostru realizeaza natura realitatii in care traim. Este important sa ne adresam anumite intrebari care vor tre...
13 practici ale unei persoane trezite din punct de... Togme Zongpo a trait in urma cu peste 800 de ani, dar in continuare cele 37 de practici ale sale, “Cele 37 de practici ale unui Bodhisattva”, sunt con...
Cum actioneaza lampile din sare roz de Himalaya?! ... Ai observat vreodata cat de odihnit te simti psihic si fizic dupa ce ai petrecut o dimineata pe malul marii? Ai simtit impulsul de energie ce a aparut...
Diferentele fundamentale intre dragostea adevarata... Relatiile nu sunt perfecte. Oamenii nu sunt perfecti. Dar asta face ca relatiile sa fie atat de reale. Oamenii se implica in relatii deoarece se iubes...
Tot ceea ce ar trebui sa cunoastem despre oboseala... Timp de cateva momente vom privi starea ta de sanatate ca pe o axa. La un capat se afla starea de sanatate optima, iar la celalalt capat se afla afect...
Loading...
REVINO IN TOP

Share Page

Close