ZECE lectii pe care le poti aplica in relatiile cu persoanele dificile din viata ta

In: Lectii de viata, Relatii

In viata fiecaruia dintre noi, din cand in cand isi face aparitia o situatie in care suntem nevoiti sa ne petrecem timpul in compania unei persoane al carei comportament este unul foarte dificil. Spunem „comportament” pentru ca este necesar sa facem o distinctie clara intre persoana respectiva si comportamentul acesteia. De cele mai multe ori astfel de persoane au nevoie doar de o imbratisare si acesta este modul lor de a o cere. Indiferent ca este vorba de un vecin, de un coleg de la serviciu sau cu propriul tau copil, sarcina ta devine una extrem de dificila.

Iata cum te poti comporta cu oamenii dificili din viata ta:

10. Intrerupe obiceiul

06

Oamenii adesea actioneaza in concordanta cu vechile lor tipare mental-emotinale. Reactioneaza tot timpul si adesea reactioneaza datorita povestii pe care o tot deruleaza continuu in mintea lor. Cu siguranta te-ai certat la un moment dat cu o persoana apropiata care aduce ca argument greselile trecutului tau. Atunci cand ai de-a face cu o astfel de situatie, poti devia discutia intreband persoana respectiva o intrebare care nu are nicio legatura cu subiectul de discutie pe care-l purtati mai devreme. Acest procedeu, pe cat este de simplu, pe atat este de eficient.
9. Calmeaza situatia

03

Evita sa-i alimentezi celeilalte persoane negativitatea. Raspunsurile si e-mail-urile lungi pot degenera intr-o situatie delicata. Nu le atrage atentia persoanelor cu care stai de vorba asupra comportamentului lor cu o replica extraordinar de bogata si de elaborata, calmeaza-te si asculta-i. Persoana nu o sa fie defensiva si se va simti inteleasa.
8. Creaza o conexiune

08

Uneori poti sa schimbi subiectul si poti sa fi de acord cu persoana respectiva asupra unui aspect total diferit de ceea ce dezbateati mai devreme pentru a crea o mica conexiune. Chiar si o conexiune negativa ar putea fi eficienta in aceste situatii, dar ai grija sa nu creezi un obicei din conexiunile negative.

7. Foloseste influenta strategica

07

Afla ce persoane o pot influenta pe aceasta persoana si observa daca acestea te pot ajuta intr-o anumita privinta. Gandeste-te ca ai multe rute care te pot conduce acolo unde vrei tu sa ajungi.
6. Lectia mare

02

In majoritatea timpului, exista o lectie de viata mai mare si mult mai importanta dincolo de situatie dificila prin care treci in acele momente in care persoana respectiva nu se comporta intr-un mod adecvat. Situatia iti poate arata cum poti sa-ti imbunatatesti aptitudinile sociale si te poti cunoate mult mai bine pe tine insuti.
5. Cunoaste-ti asteptarile

01

Inainte de a comunica, opreste-te si gandeste-te cum vrei sa te simti ca rezultat al acestei interactiuni. De asemenea, trebuie sa intelegi ca ai nevoie de o anumita flexibilitate pentru a trece foarte elegant peste astfel de situatii.
4. Asculta

05

Noi comunicam prin limbajul corporal mult mai mult decat o facem prin intermediul limbajului verbal. Cand asculti, da din cap usor in semn ca intelegi cealalta persoana si nu o intrerupe.
3. Nu rezista

02

Lucrurile carora le rezisti, persista. Oamenii au tendinta sa-ti reziste tie mai mult atunci cand tu le rezisti lor. Petrece o perioada de timp incercand sa intelegi cealalta persoana, intreaba-le anumite aspecte pentru a le intelege cu adevarat punctul de vedere si da din cap in semn ca ai inteles.
2. Gandeste ca ei

02

Imagineaza-ti ca te afli in locul lor pentru o secunda. Ce isi doresc acestia? Daca te-ai afla in situatia acestora, cum te-ai simti? Acest simplu pont te va ajuta foarte mult pentru ca majoritatea persoanelor vad situatiile si lumea din jurul lor dintr-un singur punct de vedere, cel al lor. Este foarte important sa-ti poti schimba perspectiva.
1. Valideaza

06

Vei fi surprins cand vei vedea ce poate face aceasta simpla actiune. Unul dintre motivele pentru care oamenii rezista realitatii din jurul lor este acela ca nu se simt intelesi sau auziti. Validandu-i si ascultandu-i o sa faca o mare diferenta in ceea ce priveste relatia ta cu persoana respectiva.

 

 

 

Sursa

Loading...

Din aceleasi ganduri...

De ce bunatatea iti poate afecta sanatatea emotion... Exista anumiti oameni foarte inocenti si sufletisti, plini de bunatate si de compasiune, care doresc sa ii ajute pe ceilalti si sa ii trateze pe acest...
DOUAZECI de intrebari inspirationale care te vor a... Cu totii ne dorim sa cunoastem culmile succesului. Cu toate acestea, doar anumiti oameni reusesc sa se ridice peste medie. De ce? Raspunsul este unul ...
Aceasta metoda veche de 3000 de ani indeparteaza p... Cand vine vorba de noile tendinte in frumusete, intotdeauna imi face placere sa experimentez. De la masca de ou cu avocado pana la terapia cu ulei de ...
Pilonul Central – Un exercitiu de echilibrare a ca... “Pilonul Central” este un exerciţiu de meditaţie  deosebit de puternic şi eficient, preluat din marile învăţături secrete ale Cabalei. Această meditaţ...
Priveste! Aceasta casuta pare desprinsa dintr-o lu... Aceste casute fermecatoare sunt realizate de Dan Pauly. Acesta construieste case de oaspeti, case de joaca, saune si cabane. Toate acestea se potrives...
Acestea sunt lucrurile care fac o femeie frumoasa!... Multe femei cred ca frumusetea lor se afla ascunsa in geanta lor de machiaj. Exista un milion de motive pentru care multe dintre femei cred asta: ele ...
Loading...
REVINO IN TOP

Share Page

Close